fredag den 13. marts 2009

Tomatsuppe med gemte grøntsager

Skær alt hvidt væk fra din kost og bliv sundere og gladere. Det kan du blandt andet læse om i bogen "kernesund Familie - sådan", hvor jeg medvirker med tips og opskrifter. 
Her er en af dem: 

Tomatsuppe med gemte grøntsager. 

Jeg mener, at denne suppe er 100 gange bedre end alle de tomatsupper, du kan købe på brev i forretningerne! Og tidsmæssigt er det fuldstændigt det samme. Vil du have suppen færdig på under 15 minutter, hakker du bare grøntsagerne så fint, du kan komme af sted med. Jo mindre stykkerne er, jo kortere kogetid! 

Opskriften her er til 2 voksne og 2 små børn. Det giver ca. 1 liter suppe, når den er færdig. Er det til 4 voksne eller 2 voksne og 2 teenagere drenge med bodybuilder ambitioner, vil jeg nok gange den op. 

2 voksne og 2 børn. 

2 ds fl. Tomater 
1 terning (okse, hønse eller grøntsags) 
½ liter vand 
1 fed hvidløg 
1 løg 
½ tsk smør eller olie 
2- gulerødder 
½ rød peber 
Salt og peber 

Løg og hvidløg snittes groft. Det er lige meget om stykkerne ikke er lige store, om de er grimme og skæve, for det ender alligevel med en blender. Stykker skal dog bare være min. 2x2 cm, og jo mindre jo bedre! 

Løg og hvidløg svitses i olien, til de bliver klare. Dåsetomater, peberfrugt, gulerødder, vand tilsættes og koger i ca. 15 min., eller til gulerødderne er møre. Jeg bruger en stavblender til at purere suppen med, så der ikke er skyggen af gulerødder og rød peber at se. 

Nu tager du suppen fra til barnet på 9-12 mdr. 

Når der er taget fra til de små, kommer du en bouillon terning i og giver suppen et par vrid med peberkværnen, så giver du den blendede suppe et opkog, så terningen bliver opløst. Smag på den. Skal der mere salt eller peber i? Husk, at terningen er meget salt i sig selv! 

Vi plejer at komme lidt pastaskruer i, de giver også en større mæthedsfornemmelse. Eller du kan lade børnene få suppe og bruge suppen som en lækker pastasovs til de voksne. Vi plejer at bruge dem over store pasta med fyld. Drys med oregano og parmesan.

Karen Broström er blandt andet madskribent, se mere om Karens madopskrifter her http://www.bricksite.com/karen 

Ingen kommentarer: