onsdag den 4. november 2009

Thai-inspirerede kyllingkødboller i kokosmælk

Denne opskrift var egentlig tiltænkt som noget helt andet, da min kone havde fundet en opskrift på kyllingbryst i tahin/kokos-sauce... Men da jeg skulle igang med maden, viste det sig, at det ikke var kyllingbryst, men hakket kyllingekød, som hun havde taget op. Og tahin'en... ja, den var blevet smidt ud for flere måneder siden.

Så var gode dyr rådne... eller gode råd dyre. Men så fik jeg kreeret følgende herlige middagsret, som fint kunne være flankeret af lidt god pasta. I vores tilfælde blev den serveret med en rødkålssalat, som bestemt heller ikke var skidt :)


Ingredienser

Kødboller
500 gr. hakket kyllingkød (eller andet hakkekød)
1 lille løg, revet
1 fed hvidløg, knust
1 gulerod, revet
5-6 kugler hakket spinat (frossen)
1 æg
2-3 spsk. majmel (du kan også bruge rismel eller boghvedemel)
salt
peber
Evt. lidt friskhakket krydderurter (persille, kørvel m.v.)
Kokosolie til stegning

Sauce
1 rød peberfrugt
1 løg
1 dåse kokosmælk
1 lille dåse tomatpuré
5-6 dråber fishsauce
1 tsk. sojasauce
1 tsk. balsamico (eller anden eddike)
1 tsk. Garam Masala

Sådan gør du
  • Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen
  • Steg dem kort på panden. De skal ikke gennemsteges, men blot lige få lidt farve på hver side, så de ikke går i stykker når de skal i saucen.
  • Tag de små kødboller af panden og sæt dem til side.
  • Skær løg og peberfrugter i tynde skiver og steg dem på panden i resterne af fedtet fra kødbollerne.
  • Imens pisker du de øvrige ingredienser sammen i en skål og kommer det på panden sammen med kødbollerne, løg og peberfrugt.
  • Lig nu et låg på din pande (hvis du har sådan et) og lad det hele simre ved svag varme i ca. 30 minutter (indtil kokosmælken har "sat sig").
Velbekommen

1 kommentar:

weight gainer sagde ...

Det har jeg lige selv lavet idag, det smagte hærligt, tak skal du have.