Så var gode dyr rådne... eller gode råd dyre. Men så fik jeg kreeret følgende herlige middagsret, som fint kunne være flankeret af lidt god pasta. I vores tilfælde blev den serveret med en rødkålssalat, som bestemt heller ikke var skidt :)
Ingredienser
Kødboller
500 gr. hakket kyllingkød (eller andet hakkekød)
1 lille løg, revet
1 fed hvidløg, knust
1 gulerod, revet
5-6 kugler hakket spinat (frossen)
1 æg
2-3 spsk. majmel (du kan også bruge rismel eller boghvedemel)
salt
peber
Evt. lidt friskhakket krydderurter (persille, kørvel m.v.)
Kokosolie til stegning
Sauce
1 rød peberfrugt
1 løg
1 dåse kokosmælk
1 lille dåse tomatpuré
5-6 dråber fishsauce
1 tsk. sojasauce
1 tsk. balsamico (eller anden eddike)
1 tsk. Garam Masala
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen
- Steg dem kort på panden. De skal ikke gennemsteges, men blot lige få lidt farve på hver side, så de ikke går i stykker når de skal i saucen.
- Tag de små kødboller af panden og sæt dem til side.
- Skær løg og peberfrugter i tynde skiver og steg dem på panden i resterne af fedtet fra kødbollerne.
- Imens pisker du de øvrige ingredienser sammen i en skål og kommer det på panden sammen med kødbollerne, løg og peberfrugt.
- Lig nu et låg på din pande (hvis du har sådan et) og lad det hele simre ved svag varme i ca. 30 minutter (indtil kokosmælken har "sat sig").
Velbekommen
1 kommentar:
Det har jeg lige selv lavet idag, det smagte hærligt, tak skal du have.
Send en kommentar