Super lækker opskrift, som varmt kan anbefales!
Ingredienser
2 auberginer
2 løg
400 g. hakket oksekød
1 spsk. tomatpuré
½ dl. æblecider edikke.
2 dl. vand
2 gulerødder
3 dl. kokosolie
3 dl. rismel
2 dl. soyamælk (rismælk, kokosmælk eller lign. kan også bruges)
½ tsk. muskatnød
Salt og peber
Evt. en smule gedefeta (til dem der kan tåle det)
Start med at skære auberginen i ½ cm. tykke skiver (på langs) og lig dem i et dørslag, salt dem og lad dem stå i en halv times tid.
Hak løget og svits det i en smule kokosolie, tilsæt kødet og lad det stege med. Når kødet er stegt, tilsættes tomatpuré, edikke, vand og gulerødder. Det hele simrer i en halv times tid.
Smag til med salt, peber og evt. oregano.
Mens sovsen simrer, skyller du aubergine-skiverne, tørrer dem med et viskestykke og vender dem i lidt rismel. Tag en pande og kom olie på, så det dækker hele bunden. Steg så aubergine-skiverne til de er gylden brune og lad dem dryppe af på noget køkkenrulle.
Bechamelsauces laves ved at smelte 1 stor spsk. kokosolie i en gryde og tilsætte 2 spsk. rismel mens du pisker.
Tilsæt soyamælk indtil du har en lind sauce og smag til med muskatnød, salt og peber.
I et ildfast fad ligges først aubergine-skiver, derefter halvdelen af kødsaucen, endnu et lag aubergine, resten af kødsaucen og til sidst resten af aubergine-skiverne. Kom bechamelsaucen over og evt. lidt smulret gedefeta.
Sæt det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
Server gerne en god græsk salat til.
Velbekommen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar