fredag den 17. oktober 2008

Moussaka

Så var det tid til at prøve én af opskrifterne fra Allergi Kogebogen af Alice Sherwood, nemlig hendes moussaka.
Super lækker opskrift, som varmt kan anbefales!

Ingredienser
2 auberginer
2 løg
400 g. hakket oksekød
1 spsk. tomatpuré
½ dl. æblecider edikke.
2 dl. vand
2 gulerødder
3 dl. kokosolie
3 dl. rismel
2 dl. soyamælk (rismælk, kokosmælk eller lign. kan også bruges)
½ tsk. muskatnød
Salt og peber
Evt. en smule gedefeta (til dem der kan tåle det)

Start med at skære auberginen i ½ cm. tykke skiver (på langs) og lig dem i et dørslag, salt dem og lad dem stå i en halv times tid.
Hak løget og svits det i en smule kokosolie, tilsæt kødet og lad det stege med. Når kødet er stegt, tilsættes tomatpuré, edikke, vand og gulerødder. Det hele simrer i en halv times tid.
Smag til med salt, peber og evt. oregano.

Mens sovsen simrer, skyller du aubergine-skiverne, tørrer dem med et viskestykke og vender dem i lidt rismel. Tag en pande og kom olie på, så det dækker hele bunden. Steg så aubergine-skiverne til de er gylden brune og lad dem dryppe af på noget køkkenrulle.

Bechamelsauces laves ved at smelte 1 stor spsk. kokosolie i en gryde og tilsætte 2 spsk. rismel mens du pisker.
Tilsæt soyamælk indtil du har en lind sauce og smag til med muskatnød, salt og peber.

I et ildfast fad ligges først aubergine-skiver, derefter halvdelen af kødsaucen, endnu et lag aubergine, resten af kødsaucen og til sidst resten af aubergine-skiverne. Kom bechamelsaucen over og evt. lidt smulret gedefeta.
Sæt det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.

Server gerne en god græsk salat til.

Velbekommen.

Ingen kommentarer: