fredag den 17. oktober 2008

Rejer, æg blomkål og grønt - på 15 minutter!

Sønnen var syg og vi var begge lidt trætte efter en nat uden for meget søvn. Ingen af os orkede rigtigt at lave mad, og det er typisk i sådan en situation, at man vil drøne ned til det nærmeste pizzaria og købe sin aftensmad.
Men vi modstod fristelsen!! I stedet gik jeg på jagt i køleskabet med det formål at finde noget, som kunne laves i løbet af 15 minutter!

Det blev til følgende:

1 pose frosne rejer
½ pose frosne ærter
1 lille blomkål
7 cherry tomater
1 dl. soya-youghurt naturel
3 æg
1 tsk. karry

Start med at sætte tre gryder på dit komfur: 1 kasserolle til æggene, 1 gryde til blomkål og 1 gryde (uden teflon-belægning) til rejer - og tænd for alle tre blus.

Kog æggene til de er hårdkogte og kog blomkålen i ca. 5 minutter (den skal ikke være udkogt!).
Gryden uden teflon-belægning skal du tænde for og lade den varme op (uden fedtstof) i ca. 5 mnutter.
Hæld så de frosne rejer i. Det virker voldsomt, men de bliver simpelthen lynoptøede. Efter 2 minutter kommer du ærterne i og lad det hele simre/stege i et par minutter. Rejer og ærter skal kun lige tøes op - ikke steges.

Bland imellemtiden youghurt med karry og smag evt. til med citronsaft. Kom rejer og ærter i blandingen og rør rundt.

Skær cherrytomaterne i både og anret det hele på en tallerken:
- Kogt blomkål
- Kogte æg
- Rejer og ærter med karrydressing
- Cherrytomater

Det smager virkelig godt og er imponerende mættende!
Velbekommen :)


Ingen kommentarer: