søndag den 16. november 2008

Tofu med grøntsager

Tofu er en mærkelig størrelse, og hvis ikke man sørger for, at forberede den, så smager den ikke af ret meget. Derfor er her en variant, hvor vi marinerede den.

Ingredienser:
1 glas tofu
1 dl. soya
8-10 dråber fishsauce
2 fed hvidløg, finthakket
1 citron, saft og skal
½ tsk. ingefær, stødt

½ hvidkål (eller rødkål)
2 små majroer
2 små rødbeder (evt. de stribede)
1 lille løg

Skær tofu'en i tern og kom det op sammen med de øvrige ingredienser til marinaden (soya, fishsauce, hvidløg, ingefær og citron). Lad det trække i køleskabet mindst 5-6 timer (og gerne natten over).

Snit grøntsagerne meget fint/tyndt.
Varm en gryde/pande (uden slip-let belægning!) godt op - ca. 5 minutter for fuld drøn på blusset.
Kom ca. ½ dl. vand ved (det skal være så varmt, at det begynder at danne perler og syde ligesom olie).
Kom tofuen (uden marinden) i gryden og rør det rundt, så det ikke brænder på. Når der har fået et minuts tid kommer du alle grøntsagerne ved og rører rundt. Lad det simre/svitse i 2-3 minutter til grøntsagerne lige er blevet møre og tilsæt så marinaden.

Tag det af blusset og servér - evt. med lidt andet grønt tilbehør.

Ingen kommentarer: