onsdag den 7. januar 2009

Artikel: Rawfood, Råkost og Sundhed

Jeg faldt lige over denne interessante artikel, som omhandler Rawfood - eller råmad.

Rawfood, Råkost og Sundhed
Af: Lars Rantzau

Det har vist sig, at der åbenbart er utrolig begrænset viden om råkost, også selv om der er langt flere råkost spisere i dag end for blot 10 år siden. Til forskel for at en hel del mennesker i dag ved, hvad veganere eller vegetarer er, så er mange stadig ikke klar over, hvad råkostspisning eller Rawfood vil sige. De tror at råkostspisere udelukkende spiser revne gulerødder med rosiner og presset citronsaft.

For at se, hvad der er vores naturlig spise, behøver vi ikke at rådspørge lægerne eller de lærde. Ofte er deres råd om kost kun en værre gang intellektuel referencepladder. Vi behøver blot se på naturen. Groft sagt, hvis det er råt og det vokser, så spis det. Ellers lad være. Intet levende væsen steger, koger eller opvarmer deres mad på nogen måde. Rawfood er vores naturlige spise. Se blot på alle andre dyr i naturen. Der er ingen, der koger, steger og bager deres mad.

Modsat opvarmede fødevarer har rå frugter, grøntsager, nødder og frø et stort indhold af enzymer, vitaminer og mineraler i oprindelig form. Når næringsstofferne opvarmes bliver de mindre værd. Strukturerne i kulhydrat, protein og fedtmolekyler ændres fra en naturlig til en unaturlig form, som virker kommet til at virke fremmed for vores krop. Har du nogen sinde tænkt på hvorfor brød kartofler, pasta, ris og andre bearbejdede stivelser smager sødt og er så vanedannende? Stivelse er tæt beslægtet med hvidt sukker og ved opvarmning nærmest karamelliserer den og får mange af de samme uheldige egenskaber og bivirkninger.

Hvis du stadig tvivler på om tilberedningen af din mad virkelig forringer næringsværdien, så prøv at sætte ild til dit hus og se om der bliver mere eller mindre værdi tilbage i huset.

Når vi indtager mad som har været varmebehandlet reagerer kroppen med en kraftig forøgelse af de hvide blodlegemer. Næsten som om den blev angrebet af en virus. Dette kaldes leukocytosis som blev opdaget af Kouchakoff i 1930'erne og senere detaljeret udført af et forskningshold Schweiz. Dette sker slet ikke ved indtagelsen af rå frugt og grønt, eller Råkost.

Hvis tilberedt og forarbejdet mad er så dårlig for os, hvordan kan verden så leve på tilberedt og forarbejdet mad? Kroppen kan måske overleve på varmetilberedt mad, men det er åbenbart ikke trivsel og sundhed. Raffineret sukker, hærdet fedtstoffer, protein- og fedtvæv fra døde dyr, er de grundpiller vores verden baserer sin ernæring på. Det er ikke svært at forstå, at verden i stadig stigende omfang slås med alverdens sygdomme, der på trods af civilisationens fremskridt ikke kan helbredes. En sandhed som de færreste tør eller ønsker at se i øjnene.

Al den mad vi spiser påvirker os på godt og ondt. Vores mad er ikke blot vores energikilde. Den bliver absorberet af os og bliver en del af vores organisme og vores celler. Det er selvsagt, at spiser man en masse slam, så får man en slamkrop. Spiser man sund levende mad såsom friske frugter og grønt.

Vi er hvad vi spiser. Rawfood, råkost eller rå levende føde er vores naturlige tilstand. Ikke den kogte mad, bagte, stegte, grillede mad de fleste af os indtager hver dag.

Forfatter resurse boxe:-> Jeg fandt denne suveræne bog endda på dansk om: Rawfood og Råkost her

Article From Gratis Artikler

Ingen kommentarer: