onsdag den 7. januar 2009

Morgengrød - en god start

Så er det bestemt blevet tid til en ny kategori her på bloggen - nemlig Morgenmad.
Opskrifter som giver dig en god start på dagen og som er sindsyg lette (og hurtige) at lave.

Den første opskrift som du får er den morgengrød, som vi laver flere gange om ugen.

Ingredienser
4 dl. gryn (f.eks. 2 dl. havregryn, 1 dl. boghvedegryn og 1 dl. risflager)
6-7 dl. vand
Citronsaft

Forbered allerede grøden aftenen før. Sæt grynene i blød i vand og kom lidt citronsaft i også. (Dette skyldes, at citronen går ind og ødelægger fytinsyren i havregrynene*)
Næste morgen skal du blot tænde for grøden - hold lige øje med om der skal en lille smule mere vand ved.

Kom meget gerne noget fyld på. Det kan være frugt, rosiner eller mit selvopfundne-yndlings-drys:
½ håndfuld mandler
1 tsk. kanel
1 drys vanillepulver
1 drys kardemomme

Kom mandlerne i en kaffemølle og mal dem groft (hvis du ikke har en kaffemølle, så kom mandlerne i en plastikpose og knus dem med en kagerulle).
Bland mandlerne med kanel, vanille og kardemomme.


* Læs evt. mere om dette i Oscar Umahro Cadogans nyeste bog - Køkken Revolution for hele familien

Ingen kommentarer: