tirsdag den 6. oktober 2009

Tun frikadeller - den bedste måde at bruge rester på!

Når vi har rester, så er der én ting som vi altid kan bruge dem til: Tun-deller.

Det er meget simpelt - du tager dine rester i form af ris, kartofler, linser, kogte rodfrugter og lign (altså ikke kød og sådan noget!!) og så blander du dem sammen med tun og øvrige ingredienser til almindelige frikadeller.

I aftes var vores opskrift som følger:

1 dåse tun
4 kogte kartofler
2 æg
½ dl. mælk
2 spsk. majsmel
2 spsk. rismel
½ løg
6-7 champignoner

Jeg kom tun, kartofler, æg, mælk og mel op i blenderen og gav det et minuts tid.
I mens snittede jeg løget og kom det op på en pande med lidt kokosolie og kort tid efter røg champignonerne også derop.
Når det har fået lidt farve kommes det op til den øvrige "fars" og det hele blandes godt.

(Et lille tip: ofte når jeg skal bruge løg i f.eks. frikadeller og farsbrød, vælger jeg at svitse det af på en pande først - jeg har nemlig ofte oplevet at f.eks. fiskefrikadeller ikke kan tåle for meget varme og ofte er løget ikke ordentlig stegt. Derfor kan det være en god idé, at svitse det af inden det kommes op i farsen. Derudover giver det en helt anden smag!!)

Form dellerne og steg dem i lidt kokosolie eller lidt plantefedtstof.'
Server med lidt god salat, groft brød eller hvad du nu lige har i huset.

Velbekommen

Ingen kommentarer: