søndag den 22. november 2009

Løgkompot - perfekt tilbehør fra Rømertopf'en

Hvis du står og skal lave et stykke kød i din rømertopf, så overvej at lave en løgkompot (en pureret løgsauce) sammen med kødet.
Det lyder måske mærkeligt, men det er VILDT GODT! Kødet afgiver jo masser af smag, og løgene bliver utrolig søde. Den er perfekt til oksekød og som tilbehør til alle dele middagen :)

Ingredienser
4-5 store løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
salt og peber

Pil løgene og skær dem i kvarte. Flæk gulerødderne en gang eller to.
Pil og knus hvidløgsfedene.
Kom det hele i bunden af rømertopf'en og krydr med lidt salt og peber og dæk det med vand. Lig så dit kød ovenpå og stil det hele i ovnen (gerne et par timer).

Tag kødet fra og fisk gulerødderne op. Si væsken fra løgene og kom løgene i en blender (eller et blenderglas).
Kom en god slat af væsken i og blend det. Juster med mere væske, hvis din kompot skal være tyndere.

Så er det bare at servere :)

1 kommentar:

weight gainer sagde ...

Rigtig god opskrift:)