søndag den 28. september 2008

Kylling i Römertorpf

Dette geniale værktøj bør være i alle hjem. En Römertorpf (eller en stegeso, som det så nedladende hedder) er et ler fad med låg, hvor man kommer alle sine herligheder ned.
Vi lavede netop denne variant forleden:

1 kylling
2 løg
2 søde kartofler
2 gulerødder
1 citron
spidskommen
salt
peber
Alm. hvide kartofler
2 spsk Maizena

Skær løg, søde kartofter og gulerødder i tern og citronen i skiver.
Læg det hele i bunden af Römertorpfen og kom kyllingen ovenpå. Krydr kyllingen med spidskommen, salt og peber og kom vand i, så det dækker grøntsagerne. Sæt hele herligheden i en kold ovn og skrue op på 230 grader. Lad det passe sig selv i ca. 2½ time.

Skræl kartoflerne og kog dem. Tag Römertorpfen ud af ovnen og tag kyllingen op. Si væden fra i en gryde og jævn den med Maizena (kom evt. lidt kulør i).

Voila :)

Ingen kommentarer: