fredag den 12. december 2008

Glutenfri Morgenbrød

Her er en opskrift på morgenboller, som du dog lige skal forberede dagen før. Men så har du også tilgengæld friskbagt brød næste morgen!

Ingredienser:
250 g rismel
100 g majsmel
100 g quinoa el. hirse (kan også erstattes af grove havregryn - evt. glutenfri!)
25 g gær
6 dl vand
1 tsk. salt
½ dl. olivenolie
1 spsk. FiberHusk (loppefrøskaller) 
Evt. 1 dl. solsikkekerner eller græskarkerner som kan blandes i dejen, hvis man har lyst.

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og olie. Kom herefter FiberHusk i blanding og pisk det med en el-pisker indtil massen gelerer. Alle melsorter og havregryn røres i. 

Form bollerne med en ske og sæt dem på en bageplade. Sæt derefter hele pladen i køleskabet natten over. 
Hvis du ikke har plads til pladen i køleskabet, kan du også lade dejen blive i skålen og så stille dén på køl. Så skal du i stedet forme bollerne om morgenen.
Bages ved 225 grader i 20 minutter.

Ingen kommentarer: