Ingredienser
Bund
10 g gær
1,2 dl lunkent vand
2 spsk. boghvedemel
Ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. Himalaya eller Læsø salt
1 spsk. Husk
Rismel
1,2 dl lunkent vand
2 spsk. boghvedemel
Ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. Himalaya eller Læsø salt
1 spsk. Husk
Rismel
Tomatsauce
1 hakket løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk. kokosolie
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. oregano (ja, der skal meget i!)
Salt og peber
Evt. lidt vand
Sådan laves dejen:
Kom alle ingredienser (undtagen Rismel) i en foodprocessor og kør. Tilsæt rismel løbende indtil dejen er fast.
Stil dejen til hævning (½-1 time).
Sådan laves tomatsaucen:
Kom løg og hvidløg i en gryde med olien og svits det ved middel varme i ca. 5 minutter indtil løgene er bløde, klare og søde.
Tilsæt tomat og oregano og lad det simre i 30 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen begynder at blive for tyk (eller tage lidt fat i bunden).
Det er alfa omega for en god sauce at den får minimum en halv time!!
Rul dejen ud og kom tomatsaucen på. Kom herefter dit yndlingsfyld på, f.eks.:
- Peberfrugt
- Champignon
- Pølser (f.eks. wienerpølser fra Hanegal!)
- Bacon
- Pepperoni (vi bruger oksespegepølse fra Hanegal)
- Oliven
- Hakket oksekød /kødsauce
- Kyllingebryst
- Ananas
- Ost (f.eks. Mantego, som er en ost af fåremælk).
Kom pizzaen i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter.
Så er der serveret!
Få flere glutenfri opskrifter - tilmeld dig nyhedsbrevet:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar