lørdag den 20. december 2008

Kødsauce i Rømertopf med hjemmelavet pasta

En god veninde såede for noget tid siden en tanke hos mig, da hun fortalte, at hendes far lavede kødsauce i en Rømertopf. Dette måtte prøves! Den klassiske bolognese - og den ganske glimrende.
Samtidig havde fruen fået en opskrift på hjemmelavet glutenfri pasta.

Kødsauce - ingredienser
4-500 gr. hakket oksekød
2 små løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
1 lille pastinak (eller persillerod)
1 dåse flåede tomater
2 dl. vand
2 tsk. oregano
1 tsk. paprika
2 laurbærblade
Salt

Start med at svitse kødet i en gryde eller på en pande. (Jeg var lidt bange for, at det blot ville blive kogt kød i stedet).
Snit løg, hvidløg, gulerod og pastinak og kom det i bunden af Rømertopf'en.
Kom det svitsede kød op og hæld tomater, vand og krydderier ved.
Stil det hele i en kold ovnog giv det 1-1½ time ved 230 grader.

Pasta - ingredienser
90 g. Kamut-mel (kæmpedurummel)
90 g. Quinoa-mel
3 æg
1 spsk. olie
1 spsk. vand

Kør alle ingredienserne i en foodprocessor og lad det hvile i en time (det er MEGET vigtigt, at det får lov til at hvile).
Rul dejen tyndt ud og skær det i strimler (eller kør det evt. igennem en pastamaskine).
Kog pastaen i rigeligt med vand, olie og salt i 4-7 minutter.

Få flere gode opskrifter til din rømertopf - tilmeld dig nyhedsbrevet:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få masser af information om opskrifter!
E-mail address:
Name:


Ingen kommentarer: