tirsdag den 6. januar 2009

Bøf Stroganoff i Rømertopf

Rigtig mange mennesker har fået en rømertopf (eller stegeso) i julegave - her er en opskrift, som gør sig rigtig godt her i den kolde tid.

Ingredienser
500 g. okseinderlår i strimler
300 g.  champignoner
2 løg
75 g. smør (eller andet fedtstof til lige at stege kødet i)
1 tsk. salt 
Et drys peber
1 tsk. paprika
2 dl. bouillon
½ dl. tomatpure
1 dl. fløde (eller sojafløde)

Start med at svitse kødet på en pande og tilsæt finthakket løg og champignoner i skiver.
Kødet skal blot have lidt farve. Hæld det hele i rømertopf'en og tilsæt salt, peber, paprika, bouillon og tomatpuré.
Sæt det hele i en kold ovn og lad det få ca. 1½ time ved 220-230 grader.

Server med en god gang hjemmelavet kartoffelmos eller forsøg dig med en rodfrugtmos (eller kartoffelmos af søde kartofler!)

Få flere opskrifter til rømertopf - tilmeld dig nyhedsbrevet:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få masser af information om opskrifter!
E-mail adresse:
Navn:
God fornøjelse - og velbekommen

Martin

Ingen kommentarer: