tirsdag den 6. januar 2009

Chili Con Carne - i Rømer' (eller gryde)

Chili Con Carne har i lang tid været en fortrukken spise hjemme hos os. Gerne med lidt brune ris og lidt godt glutenfrit brød.

Vi kan sågar også finde på at lave den i vores Rømertopf (også lidt nedladende kaldet en stegeso) - lidt i stil med vores Bolognese :)

Ingredienser

500 g. hakket oksekød
1 hakket peberfrugt
2 løg (hakkede)
2 fed hvidløg (knust eller hakket)
1 dåse flåede tomater
1 dåse brune bønner (eller 2 dl. kogte)
Chilipulver efter smag (!)
Salt
Peber
1 dl. bouillon

Start med at brune kødet af på en pande - og du behøver ikke at komme fedtstof på panden... der er rigeligt fedt i kødet.
Bland herefter det hele i rømertorpfen og giv det ca. 1½ time ved 220-230 grader.

Tip: Du behøver ikke komme din rømertopf (stegeso) i vand inden den skal i ovnen. Bare sørg for, at du stiller den ind i en KOLD ovn og fyr så godt op for ovnen. Jeg har haft min nuværende rømertopf i over et år og har ALDRIG haft den i vand inden... og den holder endnu ;)

Få flere opskrifter til din rømertopf - tilmeld dig nyhedsbrevet:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få masser af information om opskrifter!
E-mail adresse:
Navn:

Ingen kommentarer: