Af Karen Broström
Nuggets er lækre i madpakken og kan sagtens holde sig friske til dagen efter i køleskabet.
2 pers:
2 kyllingebryster i store stykker eller lange strimler.
Marinade af:
1 spsk. saft fra en citron
1. spsk. sojasovs/tamari
1 spsk. ketchup unden sukker
1 tsk. honning
½ tsk. peber
En håndfuld fint malede mandler eller boghvedemel. Eller en blanding.
1 spsk. jomfru olivenolie.
Bland marinaden og kom kyllingestykkerne i. Jeg plejer at bruge en frysepose. Jeg kommer kylling og marinade ned i posen, lukker den og masserer kødet.
Lad kødet hvile i marinaden i mindst 30 minutter. Du kan sagtens lave det aftenen før, og lade posen med kylling og marinade ligge i køleskabet natten over. Det bliver det kun bedre af.
Klip posen op, og kom raspen ned i en dyb tallerken. Tænd ovnen på 200 grader.
Rul hvert stykke kylling i raspen, så det bliver dækket over det hele.
Kom alle kyllingestykkerne op på en bageplade, beklædt med bagepapir, efterhånden som du dækker dem med rasp. Dryp lidt olie over dem.
Kom Nuggets i ovnen og bag dem i ca. 25 minutter til de er gyldne og sprøde.
Karen Broström er madskribent på Helsingør Dagblad og selvlært kogekone. Medvirker i den højaktuelle bestseller "Kernesund Familie - Sådan" og i flere magasiner om børn. Se meget mere på Karens hjemmeside:http://www.bricksite.com/karen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar