mandag den 16. marts 2009

Kylling og linser i Rømertopf

Så var Rømertopf'en tilbage i ovnen. I aftes skulle det være nemt og vi havde derfor købt en frisk kylling. Den smed vi ind i Rømer'en sammen med linser og grøntsager. Et hit - også hos børnene!

1 kylling (ca. 1400 g.)
1 spsk. sennep
1 spsk. honning
1 spsk. balsamico
2 gulerødder
1 porre (eller 1 løg)
2 stilke bladselleri
2-3 skiver citron
3 dl. linser
6 dl. vand
Salt
Peber

Start med at skære gulerødder, porre og selleri ud i mindre tern. Kom det i rømertopfen sammen med linser og et par skiver citron.
Lig kyllingen oven på.
Rør en marinade af sennep, honning og balsamico og smør dette på kyllingen. Hæld bare resten henover kyllingen!
Tilsæt vand og sæt det hele i en kold ovn ved 250 grader. Lad det få 1½ - 2 timer.

Velbekommen

2 kommentarer:

reve82 sagde ...

Jeg kan godt lige linser:)opskriften skal prøves..

Lisbeth sagde ...

Umm det lyder lækkert. Hvilke linser er gode at bruge?
Venlig hilsen
Lisbeth Andersen, Odense