tirsdag den 24. marts 2009

Tomatris - børnenes favorit

Hvis vi skal være sikker på at vores søn på to år får aftensmad, så plejer denne ret at være et stort hit.
Du kan lave den på rigtig mange måder - både i en almindelig gryde og som tilbehør i en Rømertopf.

Du skal bruge:
3-4 dl. ris (du kan også sagtens bruge hvede- eller speltkerner, byg, quinoa eller hel hirse)
1 dåse flåede tomater
3-4 dl. vand
2 spks. æblecideredikke
krydderier efter eget ønske (f.eks. lidt timian, oregano eller basilikum)

Du kan med fordel komme alle ingredienserne i en gryde (eller skål) dagen før og lade dem trække i køleskabet.

Hvis du laver det i en gryde, så sætter du bare det hele over og sørger for at røre en gang i mellem. Spæd evt. lidt mere vand eller tomat ved, så det ikke brænder på.

Hvis du laver det i en rømertopf, kommes alle ingredienserne i bunden og evt. kød ovenpå. Sørg også for, at holde øje med, at det ikke brænder på, og spæd til med mere vand eller tomat.

Er super lækkert tilbehør!
Velbekommen


Ingen kommentarer: