lørdag den 14. november 2009

Græskarsuppe - med kartofler


Nu er det efterhånden noget tid siden, at Halloween er overstået og vi havde skam også købt et græskar, for det skal man jo... (?!).
Men der var lidt uenighed om, hvorvidt det skulle blive til en lampe eller en kage. Så det endte med, at græskarret bare stod til pynt på trappen.
Nu er der så gået 14 dage siden det var Halloween og idag tog vi så en beslutning - vi laver suppe af det!
Så jeg gik igang med at støvsuge nettet for en god opskrift, og som altid endte jeg med at blande 7-8 opskrifter sammen og tage det bedste fra dem alle. Så her er mit bud på en hamrende god græskarsuppe med kartofler og alskens topping.


Det bedste var nu at servere den i skallen, så start med at skære toppen af og brug så en ske til at fjerne kerner og tråde. Tag så en lille kniv og gå i gang med at skære kødet ud.
Så ender du til sidst med at have verdens mest indbydende serveringsskål!

Ingredienser
500 g. græskarkød
400 g. kartofler
2 store løg
2 fed hvidløg
1 spsk. kokosolie (eller nutana fedtstof)
1 liter vand
1 spsk. grøntsagsbouillon (Herbamare) eller 2 terninger.
½ dåse kokosmælk
5 dråber fishsauce
1 spsk. soya
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. friskrevet ingefær
saften og skallen af en halv appelsin (eller citron)
salt
peber

Skær græskarkød, kartofler, løg og hvidløg i tern og steg det i olien i et par minutter.
Tilsæt herefter kokosmælk, vand og bouillon og lig låg på. Lad det koge i 20-30 minutter.
Kom fishsauce, soya, eddike, ingefær og appelsin i og blend suppen med en stavblender (eller af flere omgange i din "rigtige" blender.)
Smag til med salg og peber og hæld suppen tilbage i græskarret :)
Server med topping....

Topping
Når jeg laver supper, så sørger jeg altid for at have en masse topping, så man selv kan fylde flere smagsoplevelser i.
I dag blev det med:
- Kirk's Gedefeta, som var smuldret
- Fuldkornspastaskruer
- Små stykker pølse ristet på panden.

Du kan også vælge at bruge:
- Nudler
- Brune ris
- Quinoa
- Hele speltkerner eller byg
- Bacon
- Parmasan
- Gremolata (citronskal og persille i lige mængder)
- God olie eller eddike
- Kolde kartofler
- og meget mere - kun fantasien sætter grænser.

1 kommentar:

weight gainer sagde ...

det er en rigtig spændene blog du har sig, med gode madopskrifter i