Den er desuden en god ven i kampen mod forkølelse, influenza (både A, H1N1, Svineinfluenza, almindelig eller hvad det nu måtte være) og mange andre ting.
Men mest af alt, så smager den pragtfuldt!
Ingredienser
1 hel kylling/høne (alternativt har jeg forsøgt at lave den med rent kyllingbryst, men det bliver ikke lige så godt!)
1 stort løg
1 porre
3 store gulerødder
2 fed hvidløg
1 cm. friskrevet ingefær
1 pastinak (eller lidt knoldselleri)
1 spsk. kokosolie
1½-2 liter vand
1-2 bouillonterninger (eller en stor spsk. af den gode "pasta" fra Herbamare)
Evt. friske krydderurter
Salt og peber
Start med at partere kyllingen (i bryst, ryg, ben, vinger osv.).
Brun kyllingestykkerne i olien indtil det lige har fået lidt farve.
Imens skæres løg, porre, gulerødder, hvidløg og pastinak i større eller mindre stykker (alt efter ønske). Ingefær rives fint eller finthakkes.
Herefter kommes alle grøntsagerne op i gryden og de svitses af indtil de er klare. Så tilsættes vand og bouillon og der ligges låg på.
Giv nu hele gryden min. 1 time (og meget gerne 2 eller 3!).
Tag kyllingen op af suppen og tag kødet af. Skær det ud i mindre stykker og kom det op i suppen igen.
Smag til med salt og peber og evt. friske krydderurter.
Velbekommen (og god bedring, hvis du er syg)
:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar